Το BRC Standard (British Retail Consortium Global Standard for Food Safety) είναι ένα τεχνικό πρότυπο που αναπτύχθηκε από τον Βρετανικό Οργανισμό Λιανεμπορίου προκειμένου να υπάρχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους ελέγχους των επιχειρήσεων που παράγουν τρόφιμα. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ποιότητας προϋποθέτει μια επιχείρηση που είναι διατεθειμένη να προσεγγίσει συστηματικά τις δραστηριότητές της και να θέσει στόχους προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της αγοράς του εξωτερικού για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.
Ωφέλη από την εφαρμογή του BRC Standard
- Τυποποιείται και συστηματοποιείται η παραγωγή εξασφαλίζοντας έτσι τον βέλτιστο έλεγχό της σε διοικητικό επίπεδο.
- Επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και κατά συνέπεια αύξηση της παραγωγικότητας.
- Η καταγραφή των διαδικασιών και η τεκμηριωμένη παρακολούθηση τους συντελούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του οργανισμού.
- Μείωση ελαττωματικών ποϊόντων – καλύτερη διαχείριση σφαλμάτων στην παραγωγή.
- Δίνεται η δυνατότητα εισόδου σε νέες αγορές – η απόκτηση του Πιστοποιητικού είναι ένα ισχυρό εργαλείο marketing για αγορές που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πως εφαρμόζεται το BRC Standard
- Προγραμματισμός
- Παραγγελία ενός Προτύπου
- Προετοιμασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου
- Επιλογή Φορέα Πιστοποίησης
- Επιθεώρηση - Αξιολόγηση
- Πραγματοποίηση τυχόν διορθωτικών ενεργειών
- Απόφαση για χορήγηση πιστοποιητικού
Η MODUS DCS ως εταιρία εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής & επιστημονικής υποστήριξης σε κάθε επιχείρηση που παράγει, τυποποιεί και συσκευάζει τρόφιμα. Τα στελέχη μας αναλαμβάνουν την μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή του προτύπου BRC Standard στην επιχείρησή σας, ενώ αναλαμβάνουμε και την Πιστοποίηση για την εταιρία σας σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Τόσο κατά την διάρκεια της επιθεώρησης πιστοποίησης, όσο και καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασία μας μαζί σας, παρέχουμε υποστήριξη για όλα τα θέματα που αφορούν στην ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων.