210 5747801 - 2810 285372 

Αμπελώνας

Το πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας», περιγράφει τα τρία στάδια από την καλλιέργεια, την οινοποίηση ως την ιχνηλασιμότητα, πριν, κατά και μετά την πώληση ενός οίνου. Ως λογισμικό, αναπτύσσεται σε Web περιβάλλον, είναι προϊόν μακροχρόνιας έρευνας της MODUS DCS και επέκταση του πολυβραβευμένου E-CERT που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας.

Σε επίπεδο αμπελοτεμαχίου, παρέχει ψηφιακή διαχείριση του συνόλου εργασιών που συντελούνται στον αγρό, πριν από τη φύτευση έως την ετήσια φροντίδα τους. Διαθέτει επίσης ψηφιακό ημερολόγιο καλλιέργειας και συνταγογράφηση ΦΠΠ και λιπασμάτων.
Υποδέχεται δεδομένα μετεωρολογικών σταθμών με ανάλυση στοιχείων καιρού για αποφυγή άσκοπων ψεκασμών φυτοπροστασίας. Η δυνατότητα για ακριβή πρόληψη ασθενειών και αποφυγή «προληπτικών» εφαρμογών φυτοπροστασίας απαλλάσσει των αμπελώνα από οικονομικές, ποιοτικές και περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις.

Διαθέτει, επίσης, δεδομένα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και κοστολόγηση εργασιών ανά ενέργεια ανά αμπελοτεμάχιο. Δεδομένα για τις καλλιεργητικές εργασίες, τη διαχείριση του εδάφους, το αρχείο αρδεύσεων, τη φυτοπροστασία, τις λιπάνσεις, τον τρύγο, τη συντήρηση μηχανημάτων, τη διαχείριση της αποθήκης ΦΠΠ & λιπασμάτων, το ανθρώπινο δυναμικό, τα δεδομένα καιρού, οι καιρικές προβλέψεις κτλ είναι πάντοτε διαθέσιμα και σας ακολουθούν όπου κι αν τα χρειαστείτε.

Μέσα από την ψηφιοποίηση παρέχει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης κάθε διεργασίας στον αγρό όπως και απεικόνιση της αγροτικής σας εκμετάλλευσης στους χάρτες της Google για κάθε ανάγκη προβολής ή παρουσίασης.

Το πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας» δεν εξαντλείται σε επίπεδο αγροτικής εκμετάλλευσης αλλά επεκτείνεται στις παραλαβές του οινοποιείου (πλήρης καταγραφή δεδομένων παραλαβής) και στην οινοποίηση, καθώς διαθέτει δυο σειρές (για λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους) πέντε σταδίων με σκοπό να καλύψει κάθε εσωτερική διεργασία από την παραλαβή μέχρι την εμφιάλωση.

Επίσης, διαθέτει (πρώτη εισαγωγή στην αγορά) τη δυνατότητα παρακολούθησης στην παραγωγή οίνων με απόλυτη ιχνηλασιμότητα έως τη φιάλη για όλες τις περιπτώσεις οίνων που ανήκουν σε περισσότερους του ενός αμπελουργού και του ενός αμπελοτεμαχίου.

Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα να χαρτογραφήσετε επ' ακριβώς το οινοποιείο σας και να το ψηφιοποιήσετε πλήρως, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα προσαρμογής που σας παρέχουμε.
Σε επίπεδο οινοποίησης, καλύπτουμε πλήρως με δεδομένα που αφορούν τις ζώνες παραγωγής στη χώρα, την πλήρη περιγραφή των ποικιλιών, τα δεδομένα για συνδυασμούς γεύσεων φαγητών και αρωμάτων, τα σώματα οίνων, τις εντάσεις και τα χρώματα, τις οξύτητες και τα επίπεδα τανίννων, τα μέσα και τις δυνατότητες παλαίωσης κτλ για να σχεδιάσετε ή να περιγράψετε τους δικούς σας οίνους με κάθε λεπτομέρεια και δυνατότητα τοπικής ή απομακρυσμένης διαχείρισης.

Το ισχυρότερο πλεονέκτημα του πρωτοκόλλου είναι η δυνατότητα για απόλυτη ιχνηλασιμότητα που διαθέτει σε επίπεδο μεμονωμένης φιάλης μέσα από τη δημιουργία κωδικών QR σε κάθε παρτίδα οίνου, χωρίς να επηρεάσει την υπάρχουσα σήμανση (ετικέτες) που η επιχείρηση εκτυπώνει.
Το πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας» και οι «διάφανες οινοδιαδρομές» του, αποτελούν ένα πλήρες πρωτόκολλο καλλιέργειας, οινοποίησης και ιχνηλασιμότητας.

Σημαντικότερο όλων, είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που παρέχει μέσα από τη ριζική αναβάθμιση της κάθε οινοποιίας στις αγορές υψηλών απαιτήσεων. Ο εμφιαλωμένος οίνος μετατρέπεται σε μια δυναμική προέκταση της επιχείρησης που επικοινωνεί άμεσα με τους καταναλωτές αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στην εστίαση, στην κάβα και στο ράφι των s/m.

Εμείς στη MODUS DCS, από το 2009 μέχρι και σήμερα, υποστηρίζουμε και ιχνηλατούμε αγροτικά προϊόντα καθώς είμαστε οι πρώτοι που ενώσαμε το σπόρο με το ράφι. Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη εμπειρία στην αγορά κι έχουμε κατακτήσει επτά επιχειρηματικές αριστείες στα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Το μεγαλύτερο μας, όμως, πλεονέκτημα είναι η υψηλή τεχνογνωσία που έχουμε κατακτήσει και το έμπειρο επιστημονικό μας προσωπικό που αποτελεί και τη μεγάλη μας ισχύ.
Στο μεγάλο σας ταξίδι στον «Ελληνικό αμπελώνα» και τις «διάφανες οινοδιαδρομές» δε θα αισθανθείτε ποτέ μόνοι, καθώς 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες κάθε ημέρας, θα είμαστε εκεί για να σας κατευθύνουμε και να υποστηρίζουμε τεχνικά το έργο σας.

 

Εκ της MODUS DCS,
Θαν. Καλύβας
Chief Executive Officer